Zonneparken

Ze zijn bijna niet meer weg te denken uit het plattelandsbeeld en nee, dan hebben we het niet over koeien of windmolens. We hebben het over de uitgestrekte zonneparken die een toonbeeld zijn geworden van het opwekken van energie voor de toekomst. Waar het eerst nog bij zonnepanelen op woningen en schuren leek te blijven, bevonden deze panelen zich vaak in een bewoond gebied.

Hoe anders is dit met de nieuwe zonneparken die juist ook leegstaande weilanden op meer verlaten plaatsen worden aangelegd! De zonneparken worden op die plekken aangelegd, zodat maar weinig mensen er hinder van ondervinden en er zoveel mogelijk stroom kan worden opgewerkt. Maar met die afgelegen plaatsen komt ook een groot risico om de hoek voor vandalisme en diefstal.

Zonnepark beveiliging

Juist om die reden hebben we bij Solarpark Security een uitgebreid aanbod van mogelijke zonnepark beveiliging. Deze zonnepark beveiliging kun je al inzetten bij de aanleg van het park. Op een bouwplaats liggen immers vele bouwmaterialen, gereedschappen en nog te installeren zonnepanelen. Dit is gemakkelijk roofgoed voor criminelen.

Doordat er ook nog eens veel verschillende mensen en bedrijven betrokken en aanwezig zijn bij de aanleg, heb je zonnepark beveiliging ook nodig om ervoor te zorgen dat er geen ongenode gasten op de bouwplaats terecht komen.

Bij zonnepark beveiliging is het ook van belang om te zorgen voor de juiste beveiliging ná de aanleg ervan. Ook wanneer er niet meer aan een zonnepark wordt gewerkt, blijkt dat zonnepanelen zeer in trek zijn om te stelen of vernielen. Dit kun je met de juiste zonnepark beveiliging heel goed voorkomen.

Preventieve beveiliging

Het voorkomen van diefstal en vandalisme kun je voorkomen door middel van preventieve zonnepark beveiliging. Door middel van hekken, schrikdraad en goede camera’s zet je al een flinke stap in de veiligheid. Onze camera units zijn opvallend en hebben een fantastisch camera-alarmsysteem met 360 graden rondom zicht. Naast dat de camera units kwaad willende mensen flink afschrikken, zijn ze bijzonder functioneel. Ze hebben een detectiebereik van maar liefst 20 meter, waardoor ongemerkt binnendringen op een zonnepark wordt uitgesloten.

Bij calamiteiten

Alleen met preventieve beveiliging ben je er natuurlijk niet, want wanneer er daadwerkelijk iets gebeurt dan moet er ook actie ondernomen worden. Wanneer de zonnepark beveiliging aan ons is uitbesteedt en onze camera’s detecteren dat er iemand op het terrein komt, gaat er bij ons een alarm af en vertrekken we direct naar het zonnepark. We kammen het gehele terrein uit, doorzoeken ieder hoekje en gaatje en handelen het gehele alarm af.

Ne de afhandeling zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk een volledig rapport ontvangt met onze bevinden.

Bij Solarpark Security is het enige doel het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Ben je ervan overtuigd dat wij het juiste team zijn op jouw zonnepark beveiliging uit te voeren, dan kun je via onze contact pagina of telefonisch contact met ons opnemen.

Ook wanneer er verdere vragen zijn, staan we je natuurlijk graag te woord om ervoor te zorgen dat we volledig naar wens van onze klant zullen werken.